amxfoto.se

Fotar allt mellan himmel och jord

Gott Nytt År!

Då var 2012 till ända och 2013 har gjort sitt intåg.
Med facit i hand så har det väl varit ett ganska trevligt år för min egen del, tyvärr krockade många statustävlingar (SM/JSM/Sverigecupen osv.) med annat plus att de flesta gick ganska långt bort sett ur mitt perspektiv. De tävlingar jag hade möjlighet att åka till var dock väldigt roliga och trevliga att följa bland alla trevliga och underbara människor. Som en glädjande bonus vann jag överraskande en fototävling med bilden nedan, från JSM i Lidköping.


Jag har fått prova på lite nya områden inom fotandet under året, och det har varit nyttiga erfarenheter tycker jag. Gatebil på Mantorp Park var t.ex. ett sådant evenemang. Har aldrig tidigare fotat inne på själva banområdet vid något bilevenemang men nu fick jag äntligen den möjligheten. Jag märkte ganska snabbt att ett 70-200mm-objektiv inte räcker särskilt långt i dessa sammanhang och det fick mig att tänka till en aning för att få hyfsade bilder, vilket var nyttigt.
Ett annat lärorikt evenemang var Gullbrannafestivalen utanför Halmstad där det bjöds på en mängd grymma konserter. Även här märkte jag snart att utrustningen inte riktigt räckte till för att få de bilder jag ville ha, främst min D200 som jag då hade som backupkamera. Det är otroligt hur fort utvecklingen har gått vad gäller att minimera brus vid högre ISO-tal, och det märktes verkligen skillnad på D200 och D300 i det läget.

Under hösten kunde jag dock sälja min D200 och uppgradera mig till en D700, och där är det återigen skillnad på bruset i bilderna vilket öppnar ännu mer för bra bilder vid dåliga ljusförhållanden. I november uppgraderade jag även mitt teleobjektiv och är supernöjd med skärpan och den optiska prestandan, men skulle nog behöva skicka in det på en liten genomgång före crossäsongen drar igång, eftersom autofokusen inte alltid vill vara med på mina noter. I skrivande stund är det dessutom fler grejer på ingång så det börjar ordna upp sig efter det kostsamma bytet till fullformat.

Med detta sagt så vill jag tacka alla som uppskattar det jag gör, och som har stöttat och hjälpt mig under året som gått. Jag ser med spänning fram emot 2013 och är nyfiken på vad detta år kan ge.
Jag kommer försöka göra en satsning på att vara på plats vid crossens alla SM-deltävlingar  i år, för att se vilka dörrar det eventuellt kan komma att öppna i slutändan. Jag kommer även försöka närvara vid så många utav de andra statustävlingarna som möjligt, då det verkar som att många utav dem arrangeras inom ett rimligt avstånd för att kunna åka dit.
Det kommer bli tufft med tanke på att man har ett vanligt arbete att klara av också, men det är sånt man får försöka stå ut med.

Så till sist vill jag önska er alla Guds välsignelse och ett Gott Nytt År!

Posted in Okategoriserade by Andreas on januari 1st, 2013 at 22:57.

Add a comment

Comments are closed.